Vlada finansira socijalni program za zaposlene u “Jat-u”

Bez autora
Aug 12 2013

Ministarstvo finansija i privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da će zaposleni u kompaniji “Jat Airways-u” moći da se prijave za dobrovoljni odlazak iz preduzeća od danas do 6. septembra, u skladu sa socijalnim programom koji finansira Vlada Srbije. Radnicima nacionalne avio-kompanije na raspolaganju je više opcija, među kojima i otpremnina u iznosu od 300 evra po godini radnog staža, pri čemu će se svaki od njih pojedinačno opredeljivati za najpovoljniju opciju za sebe. Na osnovu iskazanog interesovanja zaposlenih u “Jat-u” za dobrovoljni odlazak iz te kompanije, Ministarstvo finansija i privrede dostavilo je rukovodstvu kompanije uputstvo za sprovođenje socijalnog programa. Usvajanje socijalnog programa je u skladu sa Programom za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturisanja i pripreme za privatizaciju, koji je Vlada usvojila, i Ugovorom o strateškom partnerstvu koji je potpisan 1. avgusta sa nacionalnom kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata “Etihad Airways”.

Vlada finansira socijalni program za zaposlene u “Jat-u”Vlada finansira socijalni program za zaposlene u “Jat-u”Ministarstvo finansija i privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da će zaposleni u kompaniji “Jat Airways-u” moći da se prijave za dobrovoljni odlazak iz preduzeća od danas do 6. septembra, u skladu sa socijalnim programom koji finansira Vlada Srbije.

U saopštenju se navodi da je radnicima nacionalne avio-kompanije na raspolaganju više opcija, među kojima i otpremnina u iznosu od 300 evra po godini radnog staža, pri čemu će se svaki od njih pojedinačno opredeljivati za najpovoljniju opciju za sebe.

Na osnovu iskazanog interesovanja zaposlenih u “Jat-u” za dobrovoljni odlazak iz te kompanije, Ministarstvo finansija i privrede dostavilo je rukovodstvu kompanije uputstvo za sprovođenje socijalnog programa.

Usvajanje socijalnog programa je u skladu sa Programom za rešavanje viška zaposlenih u procesu racionalizacije, restrukturisanja i pripreme za privatizaciju, koji je Vlada usvojila, i Ugovorom o strateškom partnerstvu koji je potpisan 1. avgusta sa nacionalnom kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata “Etihad Airways”.

Nakon prošlonedeljne saglasnosti Vlade Srbije o nabavci deset aviona putem lizinga, sprovođenje socijalnog programa je još jedan korak u cilju realizacije strateškog partnerstva između “Etihada” i “Jata”, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik